söndag 23 oktober 2011
Snickersrutor
Till min födelsedagsfest bakade jag lite olika sorters kakor. De flesta blev jag dock inte nöjd med eftersom ingredienserna här i USA funkar annorlunda än de gör hemma och till mina chocolate chip cookies provade jag ett amerikanskt recept och de blev alldeles för söta! Dessutom bränner min ugn här allting i botten, så trots att vad man bakar inte är färdigt på toppen så är de helt svarta i botten när man vänder på dem. Något som faktiskt blev bra eftersom jag inte behövde använda ugnen till dem är snickersrutor. Hemma brukar jag göra dem med puffat ris men nu tog jag cornflakes, och jag köpte sirap på IKEA så det var inget konstigt med ingredienserna. De blev väldigtväldigt uppskattade av folk från flera olika länder.
Snickersrutor (1 plåt)
2 dl ljus sirap
1 dl strösocker
10 dl krossade cornflakes
1 burk (350 g) jordnötssmör, gärna med bitar i
200 g mörk choklad
Blanda sirap, socker och jordnötssmör i en kastrull och hetta upp så att allt smälter samman. Ta av från värmen och rör ner cornflakes. Kan vara att det behövs lite mer, ta så mycket så att det blir en bra konsistens. Häll upp i en form och låt svalna. Smält chokladen och bred ut över kakan. Ställ in i kylen och skär sedan i rutor.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar