Örtbrytbröd (2 st)
Deg:
50 g smör
3 dl vatten
2 dl mjölk
50 g jäst
2 msk strösocker
2 tsk salt
14 dl vetemjöl
Fyllning:
100 g smör
2 dl riven ost
1 dl hackad rosmarin
1 dl hackad basilika
Garnering:
½ dl pumpakärnor
½ dl solroskärnor
2 tsk flingsalt
Smält smöret till degen och häll i vatten och mjölk och värm till 37 grader. Häll vätskan över smulad jäst i en bunke. Tillsätt socker och salt och arbeta in mjölet. Låt jäsa 30 minuter.
Dela degen i 2 delar och kavla ut den ena till en rektangel. Bred på smör och strö över ost och örter. Rulla ihop och skär i 2-3 cm breda bitar. Lägg bullarna med snittytan uppåt i två cirklar på bakplåtspappersklädda plåtar. Gör likadant med den andra delen deg. Låt jäsa under bakduk i 30 minuter.
Pensla med uppvispat ägg och strö över flingsalt och frön. Grädda mitt i ugnen 20-25 minuter i 225 grader.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar