Rågbullar
14,5 g jäst
4 dl vatten
2 msk linfrö
½ dl rågkross
2 dl rågmjöl
2 tsk salt
5-6 dl vetemjöl
Lös upp jästen i kallt vatten. Tillsätt linfrö, rågkross och rågmjöl. Arbeta in vetemjölet efter hand, så mycket som behövs. Knåda degen ett par minuter och knåda sedan in saltet. Låt jäsa i kylen över natten, täck bunken med plastfilm.
Låt bunken stå i rumsvärme medan ungen värms upp till 250 grader så att degen inte är så kall. Dela upp degen i lagom stora bullbitar och runddriv. Låt jäsa minst 30 minuter och pensla med vatten och strö över linfrön. Grädda i 250 grader i ca 5-10 minuter och släng in en kopp med vatten i botten av ugnen. Sänk sedan till 200 grader och grädda ytterligare 10-15 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar