Det testades ytterligare en av tårtorna från Buffé här hemma som även den var väldans god! En browniebotten med ett lager hallonmousse ovanpå, en fantastisk kombination.
Brownietårta med hallonmousse
Browniebotten
120 g mörk choklad
100 g smör
2 ½ dl socker
2 ägg
1 ½ msk vaniljsocker
1 krm salt
1 ½ dl vetemjöl
Sätt ugnen på 175 grader. Smält choklad och smör i vattenbad eller i en tjockbottnad kastrull. Ta från värmen och rör i socker. Tillsätt sedan äggen, ett i taget Tillsätt vaniljsocker och salt och vänd till slut ner mjölet. Smörj en springform 22 cm i diametern, klipp ut en rundel av bakplåtspapper och lägg i botten. Häll i smeten och grädda mitt i ugn 25-30 minuter. Kakan ska fortfarande vara lite kladdig.
Hallonmousse
1 paket frysta, tinade hallon
1 dl gelésocker
2 tsk vaniljsocker
3 dl vispgrädde
Mixa hallonen och passera genom en finmaskig sil. Koka upp hallonpurén med gelésockret. Ta från värmen och tillsätt vaniljsockret. Vispa grädden fluffig, vänd ner hallonen då den precis börjat stelna något. Bred hallonmoussen över brownien och låt stå i kylen ett par timmar, gärna över natten.
Så gott! Choklad och hallon passar så bra ihop!
SvaraRaderaÅhhh vad gott!!
SvaraRaderaHur många bitar blir det?
SvaraRaderaDet blir ca 8-10 bitar. Den är så god så räkna med 8 för säkerhets skull!
Radera