Sidor

fredag 6 juli 2012

Nougatglass


Jag hade mycket mjölk att göra gång på i kylen så därför fick det bli lite glass. Den blir gräddigare och håller konsistensen bättre om man använder grädde i slutet, men vill man göra lite smalare glass, eller som jag har alldeles för mycket mjölk hemma, går det alldeles utmärkt att bara använda mjölk. Jag smälte ner nougat, och hade jag haft ännu mer hade jag nog ripplat ner lite smält nougat när glassen nästan kört klart i maskinen. Sedan serverade jag med smultron, mums!

Nougatglass
2,5 dl mjölk
1 dl strösocker
2 ägg
150-200 g nougat
1½ tsk vaniljsocker
2 dl grädde eller mjölk

Vispa ägg och socker poröst. Rör i 2½ dl mjölk och häll över till en kastrull. Låt smeten sjuda tills den tjocknar. Ta bort från värmen och rör i resterande grädde eller mjölk, vaniljsocker och smält nougat. Låt svalna till rumstemperatur och kör sedan i glassmaskin.

1 kommentar:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...