tisdag 10 juli 2012
Jordgubbssorbet
Vad är bättre på sommaren än jordgubbar? Och finns det något bättre än sorbet en varm sommardag? Detta är kombinationen av båda delar, en svalkande och fräsch jordgubbssorbet som man visserligen får äta ganska fort eftersom den börjar smälta sekunden man lägger upp den i skålar. Har man tid är det bättre att frysa in den ett tag så att den håller konsistensen bättre.
Jordgubbssorbet
1,5 dl vatten
0,75-1 dl strösocker
300 g jordgubbar, frysta eller färska
1 msk citronjuice
Koka upp socker och vatten till en sockerlag. Man kan ta så mycket socker man tycker beroende på hur söta jordgubbarna är. Tina jordgubbarna om de är frysta och mixa dem. Blanda med sockerlag och citronjuice. Kör i glassmaskin.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar