tisdag 6 september 2011
Tryffeltårta
Ännu ett recept testat från Sött Sweet Dulce. Denna gång blev det dock en kaka, närmare bestämt Dansarens tryffeltårta eftersom den inte krävde några speciella ingredienser, utan allt fanns i mina skåp. Den tjänar mycket på att stå kallt ett par timmar så att den sätter sig. Egentligen är det mer som en tjusig kladdkaka mer än en tårta, men det är vad den hette i boken. Jag drog ner på sockret och smöret lite och tillsatte även en nypa salt. Min mamma kom med massa smultron och björnbär från sin trädgård så det blev ett bra komplement tillsammans med lite grädde.
2 ägg
1 ½ dl strösocker
2 dl vetemjöl
200 g mörk choklad
125 g smör
1 nypa salt
Smält smöret och lägg i hackad choklad och låt det smälta sakta i det smälta smöret. Rör ägg och socker och rör ner chokladsmöret. Tillsätt saltet. Vänd ner vetemjölet. Smöra och bröa en form med avtagbar kant (gärna 20 cm i diametern, men jag hade ingen mindre än 24 och det funkade bra). Det underlättar att klämma fast ett bakplåtspapper i botten på formen. Grädda i 225 grader i 15 minuter. Den ska inte ha stelnat helt utan det gör den sen när den svalnar.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar