söndag 14 september 2014

Hallonbiskvier


Jag tycker det är roligt att fixa och trixa lite med det jag bakar, särskilt om man bakar till något speciellt. Biskvier är ett typiskt bakverk som har ett par olika moment och det är roligt att bjuda på eftersom det är lite annorlunda och det ser så arbetat ut. När jag bakar biskvier blir det oftast chokladbiskvier, någon gång har det blivit med citron istället och nu blev det med hallonfyllning. Se till att smöret är riktigt mjukt och rumsvarmt när du ska göra smörkrämen så att den inte skär sig. 

Hallonbiskvier

Botten
100 gram mandelmassa
0,25 dl strösocker
1 äggvita

Vispa äggvitan lite lätt och tillsätt socker och riven mandelmassa. Vispa tills det blir en jämn smet. Fyll en sprits och spritsa ut till små kakor. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader ca 12 minuter eller tills de är ljusbruna. Låt svalna.

Fyllning
100 gram rumsvarmt smör
1 äggula
3-4 msk syltsocker
250 gram frysta hallon
Florsocker 

Koka ihop hallonen med syltsockret. Låt svalna så att det tjocknar lite. Rör smöret mjukt och rör i hallonkrämen och därefter äggulan. Tillsätt florsocker, ta så mycket så du tycker det blir lagom sött och får en bra konsistens. 

Bred på krämen på undersidan av kakorna (i "gropen"), använd en liten sked till att göra dem toppiga. Lägg dem på en bricka och ställ in i frysen.

Smält 200 g vit choklad och doppa ovansidan av biskvierna i chokladen så att den täcker all smörkräm.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...