Ännu ett glassrecept provades från Sött Sweet Dulce. Denna glass blev väldigt kompakt, men den funkade att göra utan glassmaskin vilket ger den ett plus.
Chokladglass (1,2 liter)
150 g mörk choklad
6 dl mjölk
2 dl vispgrädde
½ vaniljstång
4 ägg
1 ½ dl strösocker
Hacka chokladen. Koka upp mjölk och grädde med vaniljstången. Lyft av värmen och blanda ner chokladen och låt smälta. Låt dra i 15 minuter och ta sedan upp vaniljstången.
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ner detta i chokladmjölken. Rör om väl. Sätt tillbaka kastrullen på spisen och värm försiktigt tills det börjar tjockna.Sila glassmeten och häll upp den i en kanna som täcks med plastfilm då smeten svalnat. Ställ in i kylskåp över natten, smeten tjocknar ganska mycket då. Rör om nästa dag och frys in i en fryslåda med lock. Ta fram 15 minuter innan den ska serveras.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar