söndag 14 augusti 2011

Kladdkakemuffins



Dessa goda chokladmuffins som dessutom mer är som små kladdkakor i portionsform kommer från mina barndomsvänners mamma. Hon fick dem alltid perfekt lagom kladdiga och jag bad henne baka dem ett par gånger till kalas eller tillställningar när jag var yngre. Vill man kan man dekorera dem med vispad grädde och bär så blir de lite cupcakes-aktiga.


Kladdkakemuffins (ca 10 st)
100 g smör
2 ägg
2 dl strösocker
1 ½ tsk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
½ tsk bakpulver
2 dl vetemjöl

Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt och tillsätt sedan övriga ingredienser. Blanda sist i smöret. Ställ 15 muffinsformar på en plåt och fyll till ¾ med smet. Grädda i ugn i 200 grader i ca 5-7 minuter. Pass på, här gäller det att känna sin ugn för att få dem sådär lagom kladdiga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...