torsdag 4 augusti 2011

Pavlova med nektarin och rabarbersirap




Pavlova är ju en sådan fräsch och fantastiskt god dessert. Denna gången hade jag bara lite vaniljsocker i den vispade grädden och toppade med nektariner och rabarbersirap.  Himla gott!

Maräng (2 st)

1 äggvita
0,75 dl strösocker
½ tsk citronsaft

Vispa äggvitan i en skål, mycket viktigt att den är helt ren och torr för annars går det inte att vispa till maräng. Sätt skålen i ett vattenbad och tillsätt sockret och citronsaften. Vispa en bra stund och ta sedan bort skålen från vattenbadet och fortsätt vispa tills marängen svalnat. Bred sedan ut marängen till två rundlar och gör en liten grop i varje. Grädda längst ner i ugnen 1 ½ timme i 75 grader.



Rabarbersirap


250 g rabarber
1 ½ dl strösocker
½ dl vatten


Ansa och skär rabarbern i bitar. Koka upp med socker och vatten och sjud ca 10 minuter. Låt rinna av i en sil. Skölj av kastrullen och häll tillbaka saften. Koka saften utan lock till en sirapsliknande konsistens, ca 5-10 minuter. Tänk på att sirapen tjocknar lite mer när den svalnar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...