Sidor

tisdag 30 augusti 2011

Björnbärsglass


Den här glassen är min absoluta favorit! Den är så enkel att göra och man kan dessutom variera vilka bär eller frukter man vill ha i. Jordgubb eller björnbär är nog det absolut godaste tycker jag. Här serverades glassen till honungsstekta nektariner som var otroligt goda! Dock passar nog vaniljglass bäst till.

Björnbärsglass (4 port)
250 g björnbär
2 dl grädde
1 dl mjölk
1 ½ dl strösocker
1 msk citronsaft

Mixa björnbären. Sila bort kärnorna. Mixa purén med övriga ingredienser. Häll över glassmeten i glassmaskinen och kör till fin konsistens.

Honungsstekta nektariner (4 port)
4 nektariner
1 kvist rosmarin
2 msk flytande honung
½ citron

Klyfta nektarinerna. Smält smör i en stekpanna och stek nektariner med rosmarin. Tillsätt honung och saft från citronen. Servera varma.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...