fredag 19 augusti 2011

Fröknäcke


På min mammas födelsedagsfest serverade vi detta goda knäckebröd som mest består av olika sorters fröer. Det blev mycket uppskattat och är dessutom superenkelt att baka eftersom man varken behöver knåda eller kavla det. Och inte behöver det jäsa heller. Perfekt till en buffé eller en ostbricka, eller varför inte till kräftorna nu när det är säsong för det?


Fröknäckebröd (1 plåt)

2 dl fullkornsdinkelmjöl
1 dl linfrön
1 dl sesamfrön
1 dl solrosfrön
1 nypa salt
½ dl kallpressad solrosolja
2 dl hett vatten

Blanda de torra ingredienserna. Häll i oljan och sedan vattnet under omrörning. Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i ugn ca 1 timme i 150 grader. Håll koll i slutet så att det inte bränns.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...