fredag 26 augusti 2011

Lavendelskorpor


Gillar man lavendel så tycker man om de här skorporna. De innehåller mycket gott; choklad och olika sorters nötter. Och lavendeln ger dem det där lilla extra. Receptet kommer från min mammas väninna. 

Lavendelskorpor

½ dl solroskärnor
50 g mandel
50 g hasselnötter
3-4 msk lavendel
100 g mörk choklad
125 g smör
1 ½ dl socker
1 dl honung
1 ägg
1 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
knappt 6 dl vetemjöl (ca 350 g)

Hacka choklad och mandel grovt. Vispa smör, socker och honung poröst och rör i ägget. Vänd ner bakpulver, vaniljsocker och vetemjöl. Vänd sist ner choklad, mandel, nötter, solroskärnor och lavendel. Forma lätt till 6 ganska smala längder. Lägg längderna på 2 bakpapperklädda plåtar. Platta till lite. Grädda i 175 grader i 10-15 minuter. Ta ut ur ugnen och låt svalna 15 minuter. Skär sedan i sneda bitar med en vass kniv. Lägg biscottin med snittytan uppåt. Sätt in i ugnen tills de har torkat ca 10 minuter eller stäng av ugnen och låt stå tills de har torkat.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...