Sidor

onsdag 17 augusti 2011

Örtbrytbröd



Det här brödet är perfekt för alla slags buffeér nu på sommaren. Så otroligt gott, behövs inget pålägg eller ens smör, och är väldigt dekorativt på bordet. De bakas precis som man gör med kanelbullar.

Örtbrytbröd (2 st)


Deg:
50 g smör
3 dl vatten
2 dl mjölk
50 g jäst
2 msk strösocker
2 tsk salt
14 dl vetemjöl

Fyllning:
100 g smör
2 dl riven ost
1 dl hackad rosmarin
1 dl hackad basilika

Garnering:
½ dl pumpakärnor
½ dl solroskärnor
2 tsk flingsalt

Smält smöret till degen och häll i vatten och mjölk och värm till 37 grader. Häll vätskan över smulad jäst i en bunke. Tillsätt socker och salt och arbeta in mjölet. Låt jäsa 30 minuter.

Dela degen i 2 delar och kavla ut den ena till en rektangel. Bred på smör och strö över ost och örter. Rulla ihop och skär i 2-3 cm breda bitar. Lägg bullarna med snittytan uppåt i två cirklar på bakplåtspappersklädda plåtar. Gör likadant med den andra delen deg. Låt jäsa under bakduk i 30 minuter.

Pensla med uppvispat ägg och strö över flingsalt och frön. Grädda mitt i ugnen 20-25 minuter i 225 grader.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...