tisdag 22 mars 2016

MintkyssarEtt lätt och gott godis att göra själv hemma är mintkyssar. Något att fylla påskäggen med kanske? Dessa kräver ingen ugn och är lätta att göra. Det enda kruxet är att de kräver lite tid eftersom det blir många och man ska forma dem alla och doppa i choklad. Det bästa är att man kan välja själv vilken form man vill ge dem, rulla dem till kulor, gör avlånga bars, kuber eller som jag har gjort här, en form av puckar. Pepparmyntsolja kan du köpa bl.a. på apoteket. I vanlig matbutik kan man köpa pepparmyntsextrakt, det är inte samma sak. Använder du extraktet räcker inte 3 droppar utan du behöver snarare ett par teskedar. Smaka dig fram!

Mintkyssar (ca 40 stycken)
1 äggvita
4,5 dl florsocker (pröva dig fram hur mycket som krävs beroende på hur stor din äggvita är)
3 droppar pepparmyntsolja
200-250 g mörk choklad

Vispa äggvitan till ett fast skum. Blanda i pepparmyntsoljan. Rör ner florsockret lite i taget tills det blir en smidig deg. Se upp så du inte blandar i för mycket florsocker, då blir den torr och smulig.
Forma degen efter önskemål och egen kreativitet. Rulla till kulor eller kavla ut ca en halv centimeter tjock (på bakbord mjölat med florsocker) och stansa ut olika figurer, rundlar, stjärnor, osv. Doppa i smält mörk choklad och låt stelna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...