Sidor

lördag 25 augusti 2012

Raw food-bollar



Idag blev det en riktig bakdag! Men vad passar inte bättre till det än en lördag när regnar bara låter solen lysa lite grann emellanåt och man inte har något annat som verkar vettigare och man dessutom tränat på förmiddagen så man kan provsmaka lite extra utan dåligt samvete? Det blev morotsglass, raw food-bollar och chocolate chip cookies som alla ska få följa med till bästa vännen och provsmakas. Recept till dem kommer senare.

Varje sommar brukar jag ta en vecka och bara köra detox, tycker det känns ganska bra att "rensa ut" kroppen. Då har jag kommit över recept på "chokladbollar" gjorda på dadlar. Jag har dock aldrig testat eftersom jag inte är så förtjust i dadlar och om man kör en detox-vecka så borde jag låta bli godis och bakverk helt istället för att ersätta. Tove på Baka baka liten kaka har börjat samla på sig en hel del raw food-recept och nu tänkte jag att det var dags att testa. Så först ut blev något som hon kallade för powerbollar. Jag rullade mina i kokos istället eftersom det var det jag hade hemma. Jag gjorde mina ganska små, så då blir det 24 st, gör man lite större så kanske man får 15-20.

200 g urkärnade, färska dadlar (om du använder torkade, blötlägg först i minst 4 timmar)
2 dl nötter (jag tog hasselnötter)
2-3 msk kakao
½ dl starkt kaffe eller espresso

kokos eller sesamfrön att rulla i

Mixa allting till en jämn smet. Forma till bollar och rulla i kokos eller sesamfrön. Ställ in i kylen.


1 kommentar:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...