lördag 8 september 2012

MorotsglassI glassavsnittet i Sommarens Söta finns det en morotsglass som jag har tittat på länge men inte testat. Men nu så blev det av, de utlovade att alla som älskar morotskaka även skulle älska denna och den blev verkligen god, men annorlunda. Jag ändrade lite i receptet; tog mindre socker för det tycker jag ofta man kan göra utan att man märker någon skillnad. Jag lade även till kardemumma och nejlika eftersom det är kryddor som jag vanligtvis har med i en morotskaka. Jag uteslöt grädden eftersom det ändå är cream cheese i den och lade bara till en halv deciliter mjölk till. Till nästa gång minskar jag nog även lite på cream cheesen så att de andra smakerna kommer fram lite mer. 

Morotsglass

1-1 ½ dl strösocker
2 äggulor
5½ dl mjölk
2 kanelstänger
5 hela nejlikor
1 tsk mortlad kardemumma
2 dl finrivna morötter
200 g cream cheese (jag tar nog 150 g nästa gång)
1 tsk vaniljsocker

Vispa äggulor och socker poröst. Sjud mjölken tillsammans med kanelstänger, kardemumma, nejlikor och rivna morötter i en tjockbottnad kastrull ca 5 minuter. Vispa ner äggsmeten och fortsätt sjuda på svag värme under vispning tills den tjocknat. Låt inte koka! Ta från värmen och låt svalna. Ta upp kanelstänger och nejlikor och vispa ner cream cheese och vaniljsocker. Låt smeten blir kylskåpskall och häll sedan i en glassmaskin. 
För att göra glass i frysen: Häll smeten i en form och ställ i frysen. Rör om var 20:e minut under 3-4 timmar.

1 kommentar:

  1. Det där receptet måste jag ha missat i boken! Om det är något för den som gillar morotskaka så måste ju detta passa den som älskar både morotskaka och glass ;-)

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...