Sidor

söndag 20 januari 2013

Tortillasnittar med ruccola och ost


Nej, detta är ju inte sött men det är himla gott som tilltugg, särskilt för att bryta av mot allt det söta som vanligtvis finns på mitt bord när det är kalas eller liknande. Det är väldans enkelt att göra också. De passar alldeles utmärkt till olika tillfällen, brunch till exempel eller som snittar till en fördrink. Man kan använda både vetetortillas (de till höger) och tortillas gjorda av majs (till vänster). Måste säga att min favorit är de med vete eftersom jag tycker att majstortillas kan bli lite torra. Ger er  inga mängder av ingredienserna eftersom det bara är att vräka på så mycket eller lite som man känner för.

Vete- eller majstortilla
Ost av valfri sort (jag brukar använda herrgårdsost)
Ruccolasallad

Fördela riven ost och ruccolasallad på ett tortillabröd och lägg på ännu ett tortillabröd ovanpå. Stek i torr stekpanna en kort stund tills undersidan fått lite färg och vänd sedan på den så att andra sidan också får färg och osten smälter. Klipp sedan i trekanter.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...