onsdag 8 januari 2014

Citrussallad




Lovade ju att publicera citrussalladen som jag gjorde som tillbehör till pepparkakscheesecaken. En otroligt god och fräsch dessert med lite julig smak. Den passar alldeles utmärkt som huvudroll när det gäller desserten, särskilt om man är trött på alla tunga juldesserter och julgodis. Vill man ha något annat bakverk som huvudroll men lätta upp det lite är den ett supergott tillbehör till nästan vad som helst.

Citrussallad (6 portioner)
2 apelsiner
2 clementiner
1 grapefrukt
½ granatäpple
2 dl apelsinjuice (blir över efter att citrusfrukterna är skurna)
2 stjärnanis
1 kanelstång
1 vaniljstång
4 nejlikor
2 msk råsocker

Skala clementinerna och skär i tunna skivor. Skär bort skalet på apelsinerna och grapefrukten och skär ut fruktköttet i filér så du får bort hinnorna. När du gjort detta, pressa ut all saft som finns kvar och häll all saft i en kastrull. Värm tillsammans med stjärnanis, kanelstång, skårad vaniljstång tillsammans med frön, nejlikor och råsocker. Låt stå och dra gärna ett par timmar. Häll sedan lagen över citrusfrukterna och strössla över granatäpplekärnor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...