Sidor

torsdag 29 maj 2014

Svartpepparglass med jordgubbsås


Svartpeppar i glass? Jo men det funkade faktiskt! Jag såg den här kombinationen hos Made by Mary och blev helt enkelt tvungen att testa. Tillsammans med jordgubbsås blev det faktiskt väldigt gott. Jag använde inte samma recept som Mary utan utgick från mitt vanliga grundrecept på glass och  vad gäller jordgubbsåsen så gillar jag att ha i honung istället för socker. 

Svartpepparglass
2 ägg
1 dl strösocker
2,5 dl mjölk
2 dl grädde
0,5-1 msk nymalen svartpeppar (börja med den mindre mängden och smaka dig fram till hur stark pepparsmak du vill ha)

Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i mjölk och sjud i en kastrull på medelhög värme. Vispa hela tiden och låt INTE koka!  När smeten tjocknat, ta kastrullen från värmen och blanda i grädde och svartpeppar. Låt svalna och ställ sedan i kylskåp tills smeten är helt kall, gärna över natten. Kör sedan i glassmaskin.

Jordgubbssås
250 g jordgubbar
3 msk honung

Värm jordgubbar tillsammans med honung i en kastrull på spisen. Låt koka ett par minuter och mosa sönder jordgubbarna med en gaffel alternativt mixa såsen slät.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...