måndag 19 januari 2015

Nyttigare brownies




Sockerfritt, glutenfritt och laktosfritt. Ur ugnen kommer en jättegod brownie och man kan aldrig gissa vilken spännande, oväntad ingrediens som den bakas med.

Det här med att baka med både kikärtor och svarta bönor har blivit riktigt populärt nu. I helgen gav jag mig på att baka brownies med svarta bönor baserat på det här receptet och de fick absolut godkänt av alla som smakade. Man märker att det inte är "vanliga" brownies, men de fyller utan tvekan sin funktion och fungerar helt klart som sötsak. Testa vet ja! Och nej, du känner inte smaken av bönor!


Nyttigare Brownies (ca 9 st)
2 ägg
8 dadlar
200 g svarta bönor
0,5 dl kakao
0,5 tsk bakpulver
2-3 msk honung
1 nypa salt

Mixa dadlarna (om du använder torkade, se till att de mjukats upp i vatten minst 4 timmar innan) till en kräm. Tillsätt bönorna och honungen och kör lite till. Tillsätt sedan 1 ägg i taget och till sist övriga ingredienser. Kör tills allt är blandat. Häll upp i en mindre form och grädda mitt i ugnen i 25 minuter i 175 grader. Låt svalna innan du skär upp dem i rutor.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...