Sidor

söndag 12 april 2015

Chokladpudding



Flera gånger när jag varit i affären på sistone har jag fått syn på chokladpuddingpaketen, ni vet de där från Ekströms i sina gula förpackningar som man åt när man var liten. Det var ju faktiskt himla gott och jag brukade blanda ner grädden man fick på toppen så att det blev lite mer som en mousse. Jag skulle dock aldrig få för mig att köpa sådana färdigpaket nu, särskilt inte med tanke på hur lätt det faktiskt är att göra själv. Och jag lovar, du har i princip alla ingredienser hemma redan. Det finns recept med ägg i men jag använde det faktiskt inte. Jag hade i lite Baileys, den där gräddlikören som smakar lite chokladigt ni vet, det blev gott! Dock tror jag det gjorde så att chokladpuddingen inte stelnade fullt lika mycket så som jag minns att pulverpuddingen gjorde. Eller så var det för att jag inte hade i ägg. Nåväl det var första gången jag gjorde det själv så det finns rum att experimentera. 

Chokladpudding (2 portioner)
3 dl mjölk
2 msk kakao
50 g mörk choklad
2 msk potatismjöl
2,5 msk strösocker
1 nypa salt
1 msk Baileys

Blanda ut potatismjölet i 1/2 dl av mjölken i en kastrull. Fyll på med resten av mjölken, kakao och socker. Sjud tills det tjocknar och blir en kräm. Ta av från plattan och blanda i salt, hackad mörk choklad och Baileys, rör slätt och häll upp i muggar/glas/små formar. Låt svalna och ställ in i kylen tills de ska serveras. Servera med lättvispad grädde och gärna några bär.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...