söndag 26 april 2015

Triple chocolate brownies


Det verkar som att jag har haft lite av ett chokladtema här på bloggen i mina senaste inlägg. Inget konstigt med det, det är ju faktiskt något av det bästa som finns! Teresia på Söta saker har denna månaden tema choklad på månadens sötsak, vilket ju passar mig ypperligt, så vi fortsätter med ännu ett recept på chokladiga brownies med både vit och mörk choklad i. 

Brownies med vit choklad

100 g smör
100 g mörk choklad, hackad
3 dl strösocker
1 krm salt
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
100 g vetemjöl
2 msk kakao
50 g vit choklad, hackad
50 g mörk choklad, hackad

Smält smör och mörk choklad i en kastrull, eller ett vattenbad. Låt svalna och rör sedan ner socker, vaniljsocker och salt. Tillsätt äggen, ett i taget och rör om efter varje ägg. Sikta ner mjöl och kakao och rör ner hackad vit choklad. Häll smeten i en smord och bakpappersklädd form, 18x18 cm. Grädda i ugn ca 20-25 minuter i 200 grader. Prova med en sticka, den ska vara lite kladdig i mitten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...