söndag 31 maj 2015

Rabarbersaft



Nu är det rabarbertider! Jag har aldrig haft någon tur med rabarber, hemma i trädgården ville den inte riktigt växa hur många plantor vi än satte så därför var det lite av en lyxvara och inte något man ville göra saft av eftersom man då inte tog tillvara på all rabarber. Det kan man dock lösa genom att använda rabarbern som blir över efter att man pressat ur saften till rabarberkräm, blanda i sockerkaksmet eller muffins eller varför inte lägga en klick i morgonfilen. Rabarbersaft är nämligen riktigt gott och väl värt att göra har jag kommit fram till. Har ni tillgång till mycket rabarber tycker jag ni ska ta och göra den här fantastiskt goda och ljuvligt rosa rabarbersaften.

Rabarbersaft (ca 1 liter)
400 g rabarber
1 liter vatten
1/2-1 vaniljstång
saft från 0,75 citron
1 tsk citronsyra
3 dl strösocker

Koka rabarber med vatten och vaniljstång i 15 minuter, rör inte för då blir den grumlig. Sila av, koka upp saften igen och ha i citronsaften, sockret och citronsyran. Skumma av och häll upp på rengjorda flaskor. Låt svalna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...