Här är menyn för kvällen:
Klassisk toast skagen alt. Rödbetssoppa med örtostcreme
Lammytterfile med potatis- och blomkålspure med rödvins- och rosmarinreduktion
Chokladtiramisu alt. Hallonparfait med mandelflarn och hallonsås
Lammytterfile med potatis- och blomkålspure med rödvins- och rosmarinreduktion
Chokladtiramisu alt. Hallonparfait med mandelflarn och hallonsås
Allt blev väldigt lyckat, maten var väldigt god och tallrikarna kom tillbaka renskrapade.
Jag stod för chokladtiramisun och potatis- och blomkålspuréen tillsammans min kompis.
Så här såg det ut hos oss igår:
Chokladtiramisu (6 personer):
3 ägg (separera vitor och gulor)
55 g strösocker
250 g mascarponeost
3 cl Amarettolikör eller marsala
1,25 dl varmt, starkt kaffe15 st savoiardikex
1oo g mörk choklad
kakao
Vispa äggulor och socker ljust och luftigt. Rör i mascarponen. Vispa äggvitorna till ett fast skum och vänd ner i mascarponeblandningen. Blanda likör och kaffe och krossa kexen i så stora bitar du vill ha dem, låt dessa dra åt sig kaffeblandningen. Smält chokladen.
Varva kex med mascarponeblandning och smält eller riven choklad.
Låt stå i kylen några timmar. Avsluta med att pudra över kakao innan servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar