Sidor

lördag 1 september 2012

Svartvinbärsglass



Förläng sommaren lite med en riktigt frisk glass med c-vitaminkick! Dags att plocka fram de där svarta vinbären som man fryst in för att man inte riktigt vet vad man ska göra med dem!

Ta så mycket socker som du tycker behövs, hur sura bären är varierar ju och så gör också våra smaklökar. Vill man ha en ännu slätare glass så silar man bort skal och kärnor, jag väljer att låta bli att sila, blir charmigare så. Om man silar så behövs det mer vinbär eftersom det blir så mycket som går bort när man silar det.

Svartvinbärsglass

250 gram svarta vinbär
1 dl mjölk
2 dl grädde
1 ½ dl strösocker
1 msk citronsaft

Mixa svarta vinbär, sila om du vill. Mixa ihop med resten av ingredienserna. Kör i glassmaskin. Jag fick inte min till en tillräckligt bra glasskonsistens, men häll över i en burk och sätt in i frysen ett par timmar så löser det sig!

1 kommentar:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...