Rabarber och jordgubbar är ju en supergod kombination så jag gjorde en kompott av det och blandade ner i en cupcakesmet. Lite rabarberkesella som blivit över sedan jag gjorde denna goda efterrätt fick också åka ner. Själva muffinsen är goda som de är, även utan frosting.
Rabarber- och jordgubbsmuffins (ca 16 st)
100 g smör
2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 ägg
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 dl rabarber- och jordgubbskompott
½ dl rabarberkesella
Vispa smör och socker poröst, tillsätt äggen. Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ner. Blanda i kesellan och vänd sist i kompotten lite slarvigt så att smeten blir marmorerad, den ska alltså inte blandas i helt. Klicka ut smeten i muffinsformar och grädda 10-15 minuter i 200 grader.
Mascarponefrosting med vit choklad
100 g vit choklad
250 g mascarpone
3 dl vispgrädde
½ dl florsocker
Vispa grädden hårt. Smält chokladen och vispa samman med mascarpone och florsocker. Vänd i grädden och blanda till en jämn kräm. Spritsa på dina muffins.
Rabarber- och jordgubbskompott
6 stjälkar rabarber
3 dl jordgubbar
1 dl strösocker
Skiva rabarber och skär jordgubbarna i mindre bitar. Koka upp med socker tills rabarbern har blivit mosig. Låt svalna innan det blandas ner i muffinsen.
Låter väldigt goda! Jag gillar verkligen rabarber och jordgubb tillsammans. Fin blogg du har!
SvaraRadera