onsdag 6 juli 2011

Kardemummabruschetta


Jag såg Leila Lindström göra en efterrättsvariant av den italienska bruschettan. Hon kallade den Kanelbullsbruschetta och jag gjorde en variant på den, det blev en väldigt trevlig och fräsch efterrätt. Originalreceptet hittar ni här.

Kardemummabruschetta (2 st)

1 kardemummabulle
½ dl mascarpone
2-3 msk kesella med rabarbersmak
Fröna från ½ vaniljstång
Rivet skal från ½ lime
Saft från knappt ½ lime (beror på hur saftig den är)
1 msk flytande honung
ca 2 dl skivade jordgubbar
Smör
2 msk ljust muskovadosocker

Rör ihop mascarpone, kesella vaniljfrön, honung, limeskal och limesaft. Dela bullen på hälften, längsmed så det blir 2 runda skivor. Bred på lite smör och lägg med den smörbredda sidan nedåt i en stekpanna eller på grillen. Låt det få färg och lägg upp på tallrikar. Bred på mascarponekrämen och toppa med skivade jordgubbar. Strö över ljust muskovadosocker och garnera med citronmeliss.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...