Sidor

torsdag 28 juli 2011

Rabarber- och kardemummakaka


Hittade detta recept på rabarber- och kardemummakaka på Heavenly Cupcake när jag letade efter vad jag skulle göra med mina rabarber. Den blev väldigt god, blev väldigt saftig och om man tycker om mandelmassa hade det nog passat rätt bra att riva i lite i smeten. 

Rabarber- och kardemummakaka

2 ägg
2 dl socker
50 g smör
1 dl mjölk
2 3/4 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
1 ½ tsk bakpulver
2 tsk stött kardemumma

2-3 stjälkar rabarber
2 msk potatismjöl
½ dl strösocker

Smält smöret och låt svalna. Skär rabarbern i bitar och blanda med potatismjöl och strösocker. Vispa ägg och socker pösigt, häll i smöret och mjölken. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten. Vänd även ner rabarbern. Häll upp i en smörad och bröad form och grädda i 175 grader ca 35 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...