Sidor

lördag 30 juli 2011

Kladdkaka med vit choklad och smultron


Den här goda kladdkakan gjord på vit choklad bjöd min mamma på till efterrätt när jag var där på middag. Väldigt god var den. Den innehåller kokos vilket jag egentligen inte är så jätteglad för men det var faktiskt väldigt gott i den här kakan. Mamma tog smultron från trädgården men det går såklart bra att ta vilka bär som helst.

Kladdkaka med vit choklad och bär

150 g smör
300 g vit choklad
2 ägg
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 dl vetemjöl
1 dl vispgrädde
1 dl kokosflingor
1 dl philadelphiaost
1 ask färska bär
1 kruka citronmeliss

Sätt ugnen på 150 grader. Smält 150 g smör och 200 g choklad i en kastrull.
Vispa ihop ägg, socker, vetemjöl och 0,5 dl kokos. Tillsätt chokladblandingen. Smörj en springform med smör och bröa den med 0.5 dl kokos. Häll smeten i formen och grädda i ugn 25-30 minuter.
Smält 80 g vit choklad med vispgrädden i en kastrull. Låt svalna och blanda sedan med philadelphia och vispa med elvisp tills det blir fluffigt. Häll glasyren över den avsvalnade kakan och ställ i kylskåp 2 timmar.
Garnera med bär, citronmeliss och 20 g hyvlad vit choklad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...