lördag 23 juli 2011

Vaniljglass med rabarberrippel


Jag fick tag på ännu ett par stjälkar rabarber så några av dem fick åka ner i en vaniljglass. Det finns inget godare än egengjord glass. Bäst blir den om den får vara en stund i frysen efter att den är färdig i glassmaskinen, då smälter den inte lika fort, men i det här fallet hade vi ingen lust att vänta, och det är därför den ser lite smält ut på bilden.


Vaniljglass

2 ägg
1 dl strösocker
2 ½ dl mjölk
2 dl vispgrädde
1 ½ msk vaniljsocker

Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt mjölk och sjud under vispning tills smeten tjocknat. Låt svalna till rumstemperatur. Rör i grädden och kör glassmeten i glassmaskinen. Häll i rabarbern sakta när glassen är färdig och låt maskinen gå något varv till så att glassen blir marmorerad. Ät direkt eller frys in.


Rabarberrippel

2 stjälkar rabarber
1 msk vatten
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker

Skär rabarbern i tunna bitar. Sjud tillsammans med sockret och vattnet tills rabarbern är mjuk. Dra av från värmen och tillsätt vaniljsocker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...