lördag 9 juli 2011

Rabarber- och jordgubbscupcakes



Rabarber och jordgubbar är ju en supergod kombination så jag gjorde en kompott av det och blandade ner i en cupcakesmet. Lite rabarberkesella som blivit över sedan jag gjorde denna goda efterrätt fick också åka ner. Själva muffinsen är faktiskt goda som de är, även utan frosting.

Rabarber- och jordgubbscupcakes (ca 16 st)

100 g smör
2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 ägg
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 dl rabarber- och jordgubbskompott
½ dl rabarberkesella

Vispa smör och socker poröst, tillsätt äggen. Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ner. Blanda i kesellan och vänd sist i kompotten lite slarvigt så att smeten blir marmorerad, den ska alltså inte blandas i helt. Klicka ut smeten i muffinsformar och grädda 10-15 minuter i 200 grader.

Mascarponefrosting med vit choklad

100 g vit choklad
250 g mascarpone
3 dl vispgrädde
½ dl florsocker

Vispa grädden hårt. Smält chokladen och vispa samman med mascarpone och florsocker. Vänd i grädden och blanda till en jämn kräm. Spritsa på dina cupcakes.

Rabarber- och jordgubbskompott

6 stjälkar rabarber
3 dl jordgubbar
1 dl strösocker

Skiva rabarber och skär jordgubbarna i mindre bitar. Koka upp med socker tills rabarbern har blivit mosig. Låt svalna innan det blandas ner i cupcaksen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...