fredag 22 juli 2011

Scones


Att spendera fredagsförmiddagen med att göra brunch tillsammans med bästa Emma startade min dag på bästa sätt. Vi hade bland annat frukt, amerikanska pannkakor med hallon och blåbär till, juice, te och scones med smör, ost och marmelad. Receptet på scones är detsamma som de scones som man får om man går till Östgöta Nation och äter söndagsbrunch. Jag brukar annars baka mina scones med lite grövre mjölsorter men dessa är jättegoda.

Scones (10-12 rutor)

50 g smör
5 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
½ tsk salt
2 ½ dl filmjölk

Blanda mjöl, salt och bakpulver i en bunke. Skär smöret i bitar och arbeta in i mjölblandningen. Blanda ner filmjölken, men rör inte mer än nödvändigt. Häll ut smeten på en bakplåtsklädd plåt och platta till. Nagga med en gaffel och skär skåror i lagom bitar. Grädda i ugnen i 250 grader, ca 10 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...