tisdag 3 maj 2011

Scones/matmuffins med soltorkade tomater och oliver



I helgen stod valborg inför dörren och givetvis hade vi med oss picknick till parken. Jag bakade bl.a. lite grekiskinspirerade matmuffins/scones, vad man nu vill kalla dem. De fick väldigt goda betyg, till och med min vän som är laktosintolerant blev tvungen att äta två!

Ca 12 st

5 dl vetemjöl
1 tsk salt
2 tsk bakpulver
75 g smör
½ dl olja från de soltorkade tomaterna
2 dl mjölk
12 oliver
6 soltorkade tomater
1 tsk torkad basilika

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en skål. Skär smöret i mindre bitar och tillsätt i mjölblandningen tillsammans med oljan. Finfördela smöret med engaffel eller fingrarna, tills det blir en grynig massa. Tillsätt mjölken och blanda till en smet. Hacka de soltorkade tomaterna och ta ur kärnorna ur oliverna. Häll i oliver, soltorkade tomater och basilika i smeten och blanda. Fördela smeten i  muffinsformar och ställ dem i en muffinsplåt eller på en vanlig plåt. Grädda i mitten av ugnen i 20 minuter.





Och så här fina var magnoliorna vid Universitetsplatsen i Lundagård på 1:a maj:







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...