Citron- och hallonkaka
1 dl strösocker
3 dl vetemjöl
100 g smör
1 msk mjölk
1 tsk bakpulver
1 dl kokos
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda socker, mjöl, smör, mjölk, bakpulver och kokos till en deg, gärna i matberedare. Tryck ut i botten av en smord form (20x30 cm). Grädda i ugnen 25 minuter eller tills ytan är gyllenbrun.
Fyllning
3 msk maizena (eller potatismjöl)
3 dl grädde
8 ägg
4 dl strösocker
1-2 msk finrivet citronskal
3 dl citronsaft
2-3 dl hallon, färska eller frysta
Vispa ut maizenan i 1 dl av grädden. Rör i resten av grädden och tillsätt ägg, socker, citronskal och citronsaft. Värm på låg värme i en kastrull under omrörning tills smeten tjocknar. Låt inte koka! Häll fyllningen i pajskalet och tryck ner hallonen. Grädda i ugnen 10-15 minuter eller tills kakan är fast.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar