Sidor

torsdag 26 december 2013

Saffransskorpor



Om ni är trötta på allt julgodis nu efter julen och vill ha något annat i mellandagarna som ändå är lite juligt så föreslår jag dessa saffransskorpor som kommer från Vinterns Söta. Tycker det är kul att baka annat med saffran än bara lussebullar, trots att lussebullar är just det som jag tycker är allra godast.

Saffransskorpor (ca 40 st)

100 g rumsvarmt smör
1½ dl strösocker
3 ägg
1 kuvert saffran (½ g)
1 msk grädde eller mjölk
7-8 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1 tsk vanilsocker
½ tsk salt

Sätt ugnen på 175 grader.
Rör socker och smör poröst. Tillsätt äggen ett i taget. Blanda saffranen med grädde/mjölk och rör ner i smeten. Blanda de torra ingredienserna och tillsätt i smeten. Blanda till en slät deg. Rulla ut till 3 längder och lägg på en plåt klädd med bakplåtspapper. Grädda i ca 15 minuter, ta ut plåten och stäng av ugnen. Skär längderna på snedden och vänd lägg varje skorpa ner med ena snittytan nedåt. Sätt in i ugnen igen och låt torka i eftervärmen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...