Sidor

måndag 2 juni 2014

Kolasås



Det finns två olika sätt att koka kolasås på, jag kan aldrig bestämma mig för vilket jag tycker blir godast....Antingen så karamelliserar man sockret och tillsätter sedan smör och grädde, eller så kokar man ihop socker, grädde och smör tillsammans redan från början. Den karamelliserade får en djupare färg, som på bilden här ovan medan den andra blir ljusare. 

Om kolasåsen stelnat för mycket för din smak när den stått i kylen så kan du sätta burken i en skål med varmt vatten så blir den mer flytande igen. Se bara till att det inte kommer något vatten i kolaburken.

Kolasås
1 dl strösocker
1,5 dl vispgrädde
50 g smör

Värm grädden. Smält sockret i en kastrull. Låt stå på värmen tills allt smält och blivit ljusbrunt. Ta bort från värmen. Tillsätt smöret i bitar. När allt blandats tillsätter du grädden lite i taget. Det kommer att koka ordentligt! Låt koka ett par minuter och ta sedan från värmen och låt svalna.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...