torsdag 27 november 2014

Äpplekrans




Har du turen att ha äpplen kvar från skörden tidigare i höst? Då tycker jag du ska göra en vetelängd med äpplen! Bättre kombination än mandelmassa, äpplen, kardemumma och mandel får man nästan leta efter. Söta saker har den här månaden har tema skördefest till Månadens sötsak och då tyckte jag att det här receptet passade alldeles utmärkt. Så ta och rota fram de där sista (?) äpplena som ligger och skruttar och släng ihop den här kransen. Den blir så fin så man vill nästan inte skära upp den men det tar inte lång tid efter att man har gjort det som den tar slut!

Jag använder mig av det här receptet men har lagt till äpplen i fyllningen. Så kolla det receptet för degen och hur du går till väga, så kommer fyllningen här:

Äpplefyllning (till 2 längder)
120 g rumsvarmt smör
2-3 st äpplen
200 g mandelmassa
½ dl florsocker
2 tsk stött kardemumma
2 tsk vaniljsocker
1-2 tsk kanel

Blanda samman alla ingredienser till en kräm. Skala och riv äpplena grovt och blanda i krämen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...