Sidor

lördag 22 november 2014

Passion- och aprikosmarmelad



Om jag äter marmelad så ska det helst vara aprikosmarmelad. Men! Den här är snäppet vassare, lägg till passionsfrukt i marmeladkoket så har du fixat godaste marmeladen till brunchen. Kanske till de här supergoda tekakorna? Det ska tilläggas att den här smakkombinationen också lämpar sig alldeles utmärkt som kräm, så öka vattenmängden något och ät som kräm med kall mjölk om du så vill. Om jag ska vara helt ärlig så är det inte jag utan min mamma som har gjort den här marmeladen. Men för god för att inte lägga upp bara för det. Den ska hålla ca 2 månader i kylen. Tänk på att använda väl rengjorda burkar!

Passion- och aprikosmarmelad (drygt 1 liter)
1 kg aprikoser
3 passionsfrukter
4-5 dl strösocker
0,5 dl vatten

Skålla aprikoserna, skala dem sedan, ta ur kärnorna och skär i bitar. Gröp ur passionsfrukterna och blanda med aprikoserna i en kastrull tillsammans med vattnet. Låt koka ca 10 minuter på svag värme under lock. Rör ner sockret lite i taget och fortsätt koka utan lock ca 10 minuter till. Smaka av här om du vill ha marmeladen sötare, tillsätt i så fall mer socker. Häll upp på väl rengjorda burkar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...