lördag 29 november 2014

Mozartkulor till första adventEtt bra och lagom ansträngande julgodis att göra nu i helgen till första advent är mozartkulor. Ett av mina absoluta favoriter på godisbordet! Ni får bara en ingredienslista av mig, det bästa med det här godiset är att man kan ta så mycket som man vill av varje del, det blir upp till var och en bestämma själva hur mycket de tycker blir lagom. Tycker man att nougat är himla gott, jamen gör det lagret extra tjockt då! Skippa hasselnöten om du inte gillar det eller byt ut mot en annan nöt.

Jag är en sådan där som är ganska strikt med när det är okej att sätta igång med julbestyr. Hos mig blir det ingen julmusik, julpynt eller liknande förrän första advent. Sedan är det visserligen bara julmusik som gäller hela december lång! Ha en fin första advent! 

Hasselnötter
Nougat
Mörk choklad
Börja med att skära nougaten i mindre bitar så att de är lite större än hasselnötterna. Forma nougaten runt en hasselnöt i taget, rulla till en rund kula. Skär sedan mandelmassan i passande bitar och platta till dem. Klä in nougathasselnöten i mandelmassan och rulla till en boll. Smält chokladen och doppa bollarna. Ta upp dem med en gaffel så att så mycket som möjligt av den överflödiga chokladen rinner av innan den läggs på en bricka med bakplåtspapper. När alla blivit doppade, ställ in brickan i kylen så att de stelnar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...