lördag 15 november 2014

Tekakor


Tekakor är inte något man gör så jätteofta, inte jag i alla fall. Men ibland är det himlans trevligt att baka ett gäng och fika på tillsammans med en kopp te sådär en mulen lördagseftermiddag i november. Eller till frukost för all del om man är morgonpigg och vill sätta igång tidigt eftersom det är en del jästid. Här hittar du den godaste marmeladen att ha till!

Tekakor  (ca 12 små)
25 g jäst
3 dl mjölk
1,5 dl havregryn
1 tsk salt
0,5 msk honung
1 litet ägg
50 g smör
1 dl rågmjöl
6-7 dl vetemjöl

Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till fingervarm och häll på jästen. Rör ut jästen i mjölken och häll i havregrynen. Låt stå ca 5 minuter så att havregrynen blir mjuka. Tillsätt salt, honung, rågmjöl, ägg och smör skuret i bitar. Tillsätt lite vetemjöl åt gången och knåda tills du får en smidig deg. Låt jäsa ca 50 minuter. Kavla ut degen så den blir ca 1-1,5 cm tjock. Stansa ut rundlar och lägg på en bakpappersklädd plåt. Nagga med en gaffel och strö över lite vetemjöl. Låt jäsa ytterligare ca 40 minuter. Grädda i ugnen i 8-10 minuter i 250 grader.

3 kommentarer:

 1. Goa de ser ut!

  Ska ha en liten julkalender på min blogg med länkar till bakbloggar varje dag. Är det okej om jag länkar till din blogg??

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det går alldeles utmärkt! Var hittar jag din blogg?

   Radera
  2. Tack:) Här har du den: www.elvafika.blogg.se

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...