måndag 16 juli 2012

Brownietårta med hallonmousse



Det testades ytterligare en av tårtorna från Buffé här hemma som även den var väldans god! En browniebotten med ett lager hallonmousse ovanpå, en fantastisk kombination. 

Brownietårta med hallonmousse

Browniebotten
120 g mörk choklad
100 g smör
2 ½ dl socker
2 ägg
1 ½ msk vaniljsocker
1 krm salt
1 ½ dl vetemjöl

Sätt ugnen på 175 grader. Smält choklad och smör i vattenbad eller i en tjockbottnad kastrull. Ta från värmen och rör i socker. Tillsätt sedan äggen, ett i taget Tillsätt vaniljsocker och salt och vänd till slut ner mjölet. Smörj en springform 22 cm i diametern, klipp ut en rundel av bakplåtspapper och lägg i botten. Häll i smeten och grädda mitt i ugn 25-30 minuter. Kakan ska fortfarande vara lite kladdig.

Hallonmousse
1 paket frysta, tinade hallon
1 dl gelésocker
2 tsk vaniljsocker
3 dl vispgrädde

Mixa hallonen och passera genom en finmaskig sil. Koka upp hallonpurén med gelésockret. Ta från värmen och tillsätt vaniljsockret. Vispa grädden fluffig, vänd ner hallonen då den precis börjat stelna något. Bred hallonmoussen över brownien och låt stå i kylen ett par timmar, gärna över natten. 

4 kommentarer:

  1. Så gott! Choklad och hallon passar så bra ihop!

    SvaraRadera
  2. Hur många bitar blir det?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det blir ca 8-10 bitar. Den är så god så räkna med 8 för säkerhets skull!

      Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...