Sidor

söndag 28 december 2014

Saffransskorpor



Har ni saffran över efter julen? Baka skorpor med smak av saffran! Skillnad mellan biscotti och skorpor är att i skorpor använder man smör medan man använder mindre fett är man bakar biscotti. Skorporna blir därför frasigare medan biscottin blir hård och knaprig.

Söta saker har denna månad färgglatt som tema för december och jag tänkte att dessa platsar bra på det temat. Jag gissar att det är fler som bakar på saffranstemat nu i december, så kika in hos Söta saker i slutet av månaden för mer inspiration!

Saffransskorpor (ca 40 st)
100 g rumsvarmt smör
1½ dl strösocker
3 ägg
1 kuvert saffran (½ g)
1 msk grädde eller mjölk
7-8 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1 tsk vanilsocker
½ tsk salt

Sätt ugnen på 175 grader.
Rör socker och smör poröst. Tillsätt äggen ett i taget. Blanda saffranen med grädde/mjölk och rör ner i smeten. Blanda de torra ingredienserna och tillsätt i smeten. Blanda till en slät deg. Rulla ut till 3 längder och lägg på en plåt klädd med bakplåtspapper. Grädda i ca 15 minuter, ta ut plåten och stäng av ugnen. Skär längderna på snedden och vänd lägg varje skorpa ner med ena snittytan nedåt. Sätt in i ugnen igen och låt torka i eftervärmen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...