söndag 23 december 2012

Knäckiga kryddkakor


God julig variant av kolasnitt med smak av ingefära och kardemumma kommer ifrån Icas Buffé. Man tjänar så otroligt mycket på att själv mortla kardemumman, det ger så mycket mer smak! Jag använder mig faktiskt av en pepparkvarn, ger alltid nymortlad kardemumma när jag behöver, det är bara att ta ett par varv med kvarnen så om man tycker det är omständigt att ta fram morteln varje gång så har ni ingen ursäkt för att köpa färdigmald kardemumma längre!

Knäckiga kryddkakor
2-2½ dl vetemjöl
1 dl socker
1 tsk malen ingefära
1 tsk stötta kardemummakärnor
½ tsk bikarbonat
2 msk ljus sirap
100 g smör

Blanda de torra ingredienserna i en matberedare. Ringla över sirapen och ha i smöret skuret i bitar. Arbeta snabbt ihop till en deg. Dela degen i 3 delar och rulla ut till längder. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och tryck till med en gaffel. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter i 200 grader. Låt svalna lite och skär i sneda bitar. 

1 kommentar:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...