Sidor

tisdag 18 december 2012

Tryffel med turkisk peppar


I helgen hade vi vårt årliga glöggparty med massa godsaker på bordet. En spännande smakkombination blev mörk chokladtryffel som jag rullade i krossad turkisk peppar. Andra godsaker vi bjöd på var: mormors kola som verkligen är jul för mig, varm äpplecider, saffranskrans, tjong, knäckiga kryddkakor, hemmagjord daim, pepparkakor, och tortillasnittar. 

Chokladtryffel med turkisk peppar

225 gram mörk choklad
1 ½ dl vispgrädde
25 gram smör
100 g turkisk peppar. 

Värm grädden i en kastrull. Hacka chokladen och häll över grädden. Rör till en slät kräm och tillsätt smöret. Rör igen så att allt smälter och låt svalna. Sätt sedan in i kylen och rör om med jämna mellanrum. När krämen börjar tjockna ordentligt måste man röra om var 5:e minut ungefär. Krossa under tiden turkisk peppar i en mortel. Forma sedan kulor av chokladsmeten och rulla i turkisk peppar. Låt stå i kylen tills de ska serveras. 





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...