onsdag 26 december 2012

Mozartkulor



Ett bra och lagom ansträngande pyssel när julgodiset börjar sina i mellandagarna är att göra mozartkulor. Det är nog faktiskt mitt absoluta favoritjulgodis. Det blir så gott och det bästa är att man inte behöver bry sig om några mängder eller recept direkt utan man tar så man tycker det blir lagom helt enkelt. Därför får ni inga mängder av mig utan jag skriver vad som behövs bara så får var och en bestämma själva hur mycket de tycker blir lagom

Hasselnötter
Nougat
Mörk choklad

Börja med att skära nougaten i mindre bitar så att de är lite större än hasselnötterna. Forma nougaten runt en hasselnöt i taget, rulla till en rund kula. Skär sedan mandelmassan i passande bitar och platta till dem. Klä in nougathasselnöten i mandelmassan och rulla till en boll. Smält chokladen och doppa bollarna. Ta upp dem med en gaffel så att så mycket som möjligt av den överflödiga chokladen rinner av innan den läggs på en bricka med bakplåtspapper. När alla blivit doppade, ställ in brickan i kylen så att de stelnar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...