torsdag 20 december 2012

Varm äpplecider med vanilj och kanel

Ett väldigt gott alternativ till glögg är varm äpplecider som man värmer med hell vaniljstång och kanelstänger. Jag brukar använda alkoholfri cider men vill man inte ha den alkoholfri kan man använda cider med valfri procent eller kanske ha i lite vitt vin, inte provat det men kan tänka mig att det skulle fungera alldeles utmärkt.

Varm äpplecider med vanilj och kanel (ca 10 glas)
2 flaskor äpplecider (á 750 ml)
2 kanelstänger
1 vaniljstång
(ev 2 dl vodka)

Häll i cidern i en kastrull. Skåra vaniljstången och ta ur fröna. Lägg i både fröna och vaniljstången i kastrullen tillsammans med kanelstängerna. Sjud på svag värme i ca 20 minuter och servera sedan. Kan spetsas med vodka eller någon annan god sprit om man så skulle vilja!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...