Sidor

torsdag 9 juni 2011

Browniecupcakes




Till en picknick i parken tog jag med dessa browniecupcakes. Har aldrig testat en blandning av dessa två bakverk men bestämde mig för att de var lätta att ta med sig och en kombination av brownies och cupcakes kan ju inte gå fel. Dessa cupcakes har dessutom en extra guldkant då de är toppade med chokladtryffel, vilket gör dem väldigt mäktiga så mer än en orkar man absolut inte.

Browniecupcakes (12 st)

100 g rumsvarmt smör
100 g mörk choklad
2 ägg
150 g socker (jag använde råsocker)
60 vetemjöl
100 g grovhackade pekannötter

Smält chokladen och vispa ner smöret i chokladen. Vispa ägg och socker, dock inte alltför poröst. Vänd ner äggsmeten i chokladen och vänd ner mjölet. Ha sist i nötterna. Fördela smeten i formar och baka mitt i ugnen i 190 grader i 15-18 minuter tills muffinsen är fasta i mitten. Lägg över dem på ett galler och låt svalna.

Chokladtryffel

100 g mörk choklad
3 dl grädde

Koka upp grädden och häll sedan i den hackade chokladen. Rör tills chokladen är smält och låt sedan svalna innan den används.

Bred ut chokladtryffel ovanpå muffinsen, toppa med en pekannöt och pudra över florsocker.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...