Första rabarberpajen är nu bakad och uppäten. Provade att göra lite ändringar i ett recept som jag brukar använda till smulpajer som är supergott. Om man vill är det jättegott att ha i lite havregryn i degen. Så här blev det den här gången:
Rabarbersmulpaj
5 stjälkar rabarber
2 msk råsocker
1½ msk vaniljsocker
Smuldeg:
100 g smör
0.75 dl ljust muskovadosocker
½ dl strösocker
1 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
1 tsk bakpulver
Börja med smuldegen:
Smält smöret och blanda ihop med de båda sockersorterna, mjölsorterna och bakpulvret till en smulig deg. Ställ in i kylen 1 timme.
Skiva rabarbern i så tjocka bitar du önskar. Blanda med råsocker i en kastrull och värm upp. Tillsätt vaniljsockret när du tagit av kastrullen från värmen. Häll över i en ungsfast form och använd en gaffel för att få bitar av degen i olika storlekar att strö över rabarbern. Grädda i nedre delen av ugnen i 20 minuter i 200 grader.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar